«

»

Apr
22

Ny gammal video och några bilder som kasserats.

Nu har det ju gått lite tid sen förra inlägget och det händer lite hela tiden.  Till och börja med så har jag (nog) bestämt mig till slut för vilka bilder som kommer komma med på utställningen som vi har mot slutet av Maj.  Jag tog helt sonika och beställde hem några förstoringar från Crimson.se för att se vilka utav bilderna jag funderade mellan som faktiskt fungerade i stort format.

Som vanligt när man beställer framkallningar från Crimson så får man dom snabbt levererade och dom håller färgerna riktigt bra tycker jag, men tyvärr blir det också alltid lite för mörkt. Den här gången försökte jag ändå vara förutseende och ljusa upp lite men till slutversionerna av bilderna måste jag komma ihåg att ljusa upp ännu mer. Någon mer som har den här erfarenheten?

Med förstoringarna väl i hand så blev det uppenbart att alla bilderna inte höll kvaliten tillräckligt bra i stort format så dom fick skrotas. De bilderna får ni istället se här i litet pixelformat.

Den första bilden togs på en promenad i Bad Gastein i Österrike. Utanför hotellet så fanns det här vattenfallet som på andra foton såg ännu större och pampigare ut. Tyvärr hade jag ju inte med mig något stativ på den här resan och det syns i rörelseoskärpa som förstör bilden i stort format. Någon som kan tipsa om ett stativ som inte väger något och inte tar någon plats?

Ett Vattenfall utanför hotellet i Bad Gastein, Österrike.

Den andra bilden tog jag för många år sedan med en mindre 4mp-kamera. Den klarade inte heller förstoringen tyvärr utan pixlarna blev allt för tydliga.

Vinterträd

Många har sagt att det ser ut som ett träd i öken vid en första anblick men egentligen är det ett träd framför en gatlykta en dimmig vinternatt i Nässjö. Hade ju varit lite mer dramatiskt med öken dock.  Kan också bli lite sur på mig själv när jag tittar på en sån här bild och undra varför jag så sällan tar mig ut med kameran när jag ser att det är fint ljus i grannskapet. Har man månne gått och blivit lat?

Nästan varje morgon jag åkt till jobbet så har det suttit en rovfågel vid ett och samma ställe längs vägen och poserat. Varje morgon har jag svurit för att jag inte haft kameran med mig. I morgon ska det bli ändring på det. Ska vi slå vad att även rovfågeln kommer ändra sin rutin och inte sitta där i morgon?

I senaste posten så la jag ju upp Wolf-videon som jag och min kollega hade gjort och den här gången kan jag bjuda på en video till. Den gjordes egentligen före Wolf-videon men den har väntat på att bandet skulle få sin singel släppt först. Här är den i alla fall: Danger Avenue – Bigger than All of Us.Förhoppningsvis kan jag både visa lite rovfågelbilder nästa inlägg och även nya bilder på Catta med magen.

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>